Willy Vandenbrande neemt afscheid van Verduyn

Hij was ruim 40 jaar actief in de wortelen

Tholen - Deze week (26 jan. 2016) zal aankoper Willy Vandenbrande afscheid nemen van zijn werkgever Verduyn. Hij was verantwoordelijk voor de aankoop van wortelen en de contacten met telers. Willy werd ook wel 'opperhoofd wortelen' of 'chef carrot' genoemd. "Ik regelde de aankoop van A tot Z", vertelt Willy. Hij is ondertussen op pensioenleeftijd gekomen en werkte zo'n 43 jaar in de wortelen, waarvan 37 bij Verduyn.

Werkzaamheden

Werkzaamheden van Willy waren onder andere de zaaiplanning, de volumeplanning en ook op teeltgebied was hij actief. Het is bijvoorbeeld voor telers heel belangrijk dat de grond goed wordt verzorgd en bemest", legt hij uit. "Ook als het product eenmaal groeide, hield ik het contact met de telers om er voor te zorgen dat de beste kwaliteit gewassen werden geteeld." Verduyn teelt en verhandelt sinds 1950 groenten en is specialist in wortelen.

Enerzijds is het fijn om nu te kunnen gaan genieten van de rust
en anderzijds zal ik het heel erg missen.

Dubbel gevoel

Willy vindt het moeilijk om te kiezen wat hij het meest zal missen. "Alles eigenlijk", geeft hij aan. "De mensen en het werk, ik heb altijd graag gewerkt voor Verduyn. Het was geen 9 tot 5 baan, maar meer 5 tot 9", zegt hij lachend. "Mijn bazen waren fantastisch. Het is een heel dubbel gevoel om weg te gaan. Enerzijds is het fijn om nu te kunnen gaan genieten van de rust en anderzijds zal ik het heel erg missen. Ik zal ze nog wel regelmatig bezoeken."

Zijn baas, Alexander Verduyn, geeft aan dat het moeilijk afscheid nemen is van Willy. "Willy is een zeer aangenaam persoon om mee te werken. Het was een harde werker en voegde daarnaast heel veel gezelligheid en humor toe aan ons team. Hij had veel kennis in huis en we mochten altijd van hem leren." Karel Claerhout zal de activiteiten van Willy overnemen.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Alexander Verduyn via alexander@verduyn.be

Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

Willy Vandenbrande (tweede van links) tussen de Verduyns.
Links Daniël en rechts zijn zonen Alexander en Nicolas.

Contacteer ons nu en ontdek onze passie voor kwaliteitsgroenten!

info@verduyn.be | +32 51 57 00 56
info@verduyn.fr | +33 3 21 73 14 14